• home
 • video
 • pas verschenen

  "Als je PO II moet spelen, dan speel je graag een Europese kwartfinale"

  0 / 0
  Voor AA Gent staat zondag tegen KV Mechelen de "match van de waarheid" op het programma, maar morgenavond volgt al een Europese opwarmer. AA Gent kent zijn tegenstander goed, want Racing Genk komt op bezoek. "Ik schat de kansen op fiftyfifty", klinkt het bij de Gentse coach.

  "Geen zin om op halve kracht op het veld te staan"

  Zit de match van komende zondag niet te veel in de hoofden van de Gent-spelers? "Daar mogen we niet mee bezig zijn", antwoordt AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck aan Sporza.

  "We mogen die belangrijke wedstrijd niet uit het oog verliezen, maar we moeten ons focussen op morgen. Het heeft geen enkele zin om donderdagavond op halve kracht op het veld te komen. Dan doe je jezelf en je fans tekort."

  "We moeten er vol voor gaan. En de staf moet dan inschatten wie zondag inzetbaar is. We hebben enkele twijfelgevallen, maar het is niet de bedoeling om spelers te sparen en opzettelijk aan de kant te houden."

  "Niet makkelijker dan tegen ploeg uit Cyprus"

  Een Europese wedstrijd tegen een Belgische ploeg: heeft dat voor een andere aanpak gezorgd? "Voor een thuismatch is onze voorbereiding altijd gelijk. Alleen komt er nu een ploeg die we kennen over de vloer."

  "Maar vooral bij de terugwedstrijd zal het anders zijn. Dan ben je normaal drie dagen weg door de vliegreis en ontdek je een ander stadion en een andere cultuur. Nu stap je gewoon op de bus naar een stadion en ploeg die je goed kent."

  Hoe schat Vanhaezebrouck de kansen tegen Genk in? "Fiftyfifty", klinkt het. "In de Belgische competitie staan we in elkaars buurt. We zijn elkaar dus waard."

  "Een 1/8e finale in Europa is altijd moeilijk. Ik verwacht nu niets anders. Het is niet omdat we een Belgische ploeg treffen, dat we moeten denken dat het makkelijker zal zijn dan tegen een club uit Cyprus. Genk heeft ook een fantastisch parcours afgelegd."

  "Geen enkele ploeg zal Europa League laten schieten"

  De Gentse aandacht gaat eventjes naar Europa, maar het Play-off I-vraagstuk kijkt altijd mee over de schouder. "Als je verplicht bent om te kiezen, dan kies je sowieso voor Play-off I."

  "Maar we zijn er nog niet, net als Genk. Beide ploegen beseffen dat. Dat speelt mee. Je bent nog actief op een ander front."

  "Als je Play-off II moet spelen, dan pak je er een kwartfinale in de Europa League met plezier bij. Ik denk niet dat een van deze ploegen de Europa League zal laten schieten."