• home
 • video
 • pas verschenen

  Zijn laatste uren geslagen voor Wenger bij Arsenal?

  Arsène Wenger heeft zijn beslissing nog even uitgesteld.

  Na 21 jaar, drie landstitels, zes bekers en zes Community Shields zwelt de roep aan om Arsène Wenger te ontslaan bij Arsenal. De Franse trainer is niet immuun voor de kritiek, maar wil de beslissing over zijn toekomst niet overhaasten. "Ik heb deze club mee opgebouwd, dus ik geef mezelf nog wat tijd."

  Is de magie tussen Arsenal en Arsène Wenger na 21 jaar weg? Na pijnlijke nederlagen tegen Chelsea en Liverpool lijkt Arsenal alvast geen rol van betekenis meer te spelen in de Engelse titelstrijd en ook de uitschakeling in de Champions League is onafwendbaar na de 5-1-nederlaag tegen Bayern München in de heenwedstrijd.

  Zeker nu Arsenal op de vijfde plek kampeert, groeit de kritiek op Wenger. De Franse trainer leidde de Londense club elk jaar al naar een plek in de top vier, maar nu dreigt het naast een ticket voor de Champions League te grijpen. Ook de keuze om topschutter Alexis Sanchez op de bank te zetten tegen Liverpool wordt hem niet in dank afgenomen.

  Heeft hij nog de steun van zijn spelersgroep? "Het is niet aan de spelers om hun trainer te kiezen", reageerde hij op de heikele vraag van een journalist. "Dat is de keuze van het bestuur. Ik zou in jouw bedrijf ook wel iemand kunnen vinden die jou niet steunt. Maar je baas kiest of jij hier zit."

  "Ik begrijp dat ik bekritiseerd word als de resultaten niet goed zijn, maar we moeten allemaal presteren. Ik heb nog geen beslissing gemaakt over mijn toekomst. Ik heb de club twintig jaar mee opgebouwd, dus ik geef mezelf nog wat tijd."

  In de Britse tabloids wordt al druk gespeculeerd over een opvolger: