• home
 • video
 • pas verschenen

  Westerlo mist De Ceulaer op de slotspeeldag

  De Ceulaer moet op het strafbankje zitten.

  Flinke tegenvaller voor Westerlo: de nummer 15 uit de Jupiler Pro League kan zondag niet rekenen op Benji De Ceulaer. De spits is geschorst voor 2 wedstrijden en mist dus het cruciale duel tegen Racing Genk. Westerlo kan nog in beroep gaan.

  Westerlo probeert zich zondagnamiddag tegen Racing Genk te verzekeren van het behoud, maar kan geen beroep doen op Benji De Ceulaer (33).

  De Geschillencommissie legde de spits vandaag een schorsing op van 3 speeldagen (2 effectief) en een boete van 800 euro voor zijn wilde tackle op Oostende-speler Brecht Capon tijdens de 28e speeldag.

  De Ceulaer kreeg geel voor zijn tussenkomst, maar werd op het matje geroepen door de Reviewcommissie.

  Hoe luidde de argumentatie van de partijen?

  • Bondsprocureur Gilles Blondeau: "Op het laatste moment lijkt De Ceulaer zijn been te strekken. Daardoor vraag ik me af of hij de bal of de man wilde raken. Hoe dan ook is de intensiteit waarmee De Ceulaer zijn tegenstander tegemoet gaat, veel te hoog."
  • Westerlo-raadsman Wim Van Hove: "De scheidsrechter, de vierde official en de grensrechter hebben de fase goed kunnen zien. Waarom zou de Reviewcommissie de beoordeling van 3 leden van het scheidsrechterskorps in twijfel moeten trekken? De scheidsrechter heeft zich niet manifest vergist en het betreft hier zeker geen manifeste overtreding, zoals spugen, bijten of bewust onderuit maaien. Volgens de FIFA-wetgeving (77 A en B) is hier dus ook geen reden om op basis van tv-beelden tot vervolging over te gaan."
  • Benjamin De Ceulaer: "De club staat zondag voor een van de belangrijkste wedstrijden van zijn geschiedenis. Op de beelden lijkt het ook erger dan het in werkelijkheid is. Het is weliswaar een bruuske tackle, dit hoort niet op een veld. Maar ik raak wel eerst de bal en ik strek mijn been helemaal niet. Ik heb me meteen geëxcuseerd bij Capon."
  • Geschillencommissie-voorzitter Luc De Mot: "Ter zitting bevestigde scheidsechter Laforge dat een rechtstreekse uitsluiting op zijn plaats was geweest. De televisiebeelden tonen duidelijk dat De Ceulaer de bal niet speelde en met zijn tackle de fysieke integriteit van Capon in gevaar bracht."

  VIDEO: de analisten van Extra Time over Westerlo en De Ceulaer

  Video player inladen...