• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Rugnummer 1 in Tirreno-Adriatico: leuke ervaring"

  Van Avermaet was vorig jaar de verrassende eindwinnaar.

  Greg Van Avermaet begint morgen als titelverdediger aan Tirreno-Adriatico. "Tenzij de koninginnenrit net zoals vorig jaar door slecht weer geannuleerd zou worden, mik ik hier nu toch vooral op een ritzege, niet op het eindklassement."

  Greg Van Avermaet (BMC) verbaasde vorig jaar vriend en vijand door de eindzege in Tirreno-Adriatico weg te kapen, al was de geschrapte koninginnenrit wel een flinke meevaller voor Van Avermaet.

  De komende dagen mag Van Avermaet dan ook met het rugnummer 1 rondfietsen. "Het zal toch wel een leuke ervaring zijn om met dat rugnummer te staten. Dat is nieuw voor mij in Tirreno-Adriatico", vertelt Van Avermaet.

  Een nieuwe eindzege lijkt niet aan de orde. "Tenzij de koninginnenrit net zoals vorig jaar door slecht weer geannuleerd zou worden, mik ik hier nu toch vooral op een ritzege, niet op het eindklassement."

  "Ik kijk uit naar deze rittenkoers", gaf de winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad nog mee. "Ik wil graag weer een rit winnen, zoals ik dat ook in 2015 en 2016 voor elkaar kreeg."

  "Er mag van mij hard gekoerst worden, dat speelt alleen maar in mijn voordeel met het oog op mijn latere doelen: de voorjaarsklassiekers. Ik wil de conditie hier verder aanscherpen en dan is Tirreno-Adriatico voor mij de ideale voorbereidingskoers."