• home
 • video
 • pas verschenen

  Tyson Fury stapt opnieuw in de ring: "Wereldtitels horen bij de koning"

  Tyson Fury kwam niet meer in actie sinds zijn titelgevecht tegen Klitsjko.

  Zwaargewicht Tyson Fury opent in mei opnieuw de jacht op zijn wereldtitels. De Britse bokser laste een pauze in om mentale problemen te overwinnen, maar voelt zich nu weer klaar om in de ring te stappen. "Wie mijn titels ook heeft, ik kom ze halen", tweette hij.

  Tyson Fury sloeg de bokswereld eind 2015 met verstomming door de ongenaakbaar gewaande Vladimir Klitjsko te verslaan. Maar psychische problemen speelden de nieuwe wereldkampioen parten: hij gebruikte cocaïne en besloot uiteindelijk zijn titels af te staan.

  Na een pauze van een half jaar is de Brit er opnieuw klaar voor. Op 13 mei zal hij weer in de ring stappen voor zijn eerste gevecht sinds november 2015. Zijn tegenstander is nog niet bekend.

  "Hou mijn kampioenengordels maar warm, want ze horen bij de koning", schrijft hij op Twitter. "Wie mijn titels ook heeft, ik kom ze halen. Groot of klein."

  Het is echter nog niet duidelijk of Fury wel mag vechten. De Britse boksbond heeft zijn licentie ingetrokken in afwachting van een dopingonderzoek. Het is dus nog wachten op een uitspraak van het Britse antidopingtribunaal.

  Tweets: