• home
 • video
 • pas verschenen

  Smits: "Als mijn zware run lukt op WK, is podiumplaats mogelijk"

  Seppe Smits kijkt vooral uit naar de slopestyle op het WK.

  Seppe Smits droomt van een WK-medaille in de Sierra Nevada, in Spanje. "Ik ga proberen in de slopestyle én de big air te scoren", klinkt hij ambitieus.

  Donderdag beginnen Seppe Smits, Sebbe De Buck en Stef Vandeweyer aan hun WK-avontuur in Sierra Nevada, waar zowel slopestyle als big air op het programma staat. En de kans op een Belgische medaille is niet onrealistisch.

  "Ik weet nog niet hoe de slopestyle en de big air eruit gaan zien", zegt Smits. "Maar van zodra ik dat weet, ga ik toch al wat tricks in mijn hoofd kunnen steken. Ik hoop toch zeker om de finale te halen en vanaf dan alles op alles te zetten. Als ik een zware run kan landen, is een podiumplaats zeker mogelijk. Maar het blijven momentopnames: alles moet meezitten."

  "Ik ga proberen te scoren in beide disciplines, maar ik kijk vooral uit naar de slopestyle. Dat vind ik iets prestigieuzer en ook leuker. Maar op dit moment kan iedereen een podiumplaats bemachtigen, want er zijn hier veel grote kanonnen die dezelfde tricks kunnen."

  "De Olympische Winterspelen blijven het hoofddoel. We moeten in de top veertig staan voor de Spelen en momenteel sta ik derde. Ik weet niet of de kwalificatie me nog kan ontglippen, maar ik zal hier toch nog zo veel mogelijk punten proberen te rapen."

  Smits: "Vandeweyer kan ook een topresultaat halen"

  Ook Stef Vandeweyer reist mee naar Sierra Nevada, een opkomend talent dat kan verrassen volgens Smits. "Hij is nog jong, maar heeft al veel goede dingen laten zien. Hij is goed op weg om in het eliteteam mee te draaien en kan ook een topresultaat halen op het WK."

  "Of Sebbe De Buck een grotere concurrent is? Concurrenten bestaan eigenlijk niet in het snowboarden. We doen een wedstrijd eerder samen dan tegen elkaar. We maken elkaar beter en trainen elkaar ook."