• home
 • video
 • pas verschenen

  F1-team Stoffel Vandoorne wisselt nog maar eens motor

  Deze voormiddag heeft Stoffel Vandoorne 34 rondjes kunnen testen.

  Ruim twee weken voor de start van het nieuwe Formule 1-seizoen draait de auto van Stoffel Vandoorne nog niet soepel. McLaren heeft nog maar eens de motor moeten vervangen. Onze landgenoot zette de tiende tijd neer op de eerste dag van de tweede testperiode.

  6e motor McLaren

  Vanochtend zag alles er nog prima uit voor Stoffel Vandoorne. De Belgische rijder legde 34 testrondjes af met de McLaren MCL32.

  Daarna bleef hij binnen. McLaren stelde een elektrisch probleem vast en besliste om de motor van Honda te wisselen. Niet voor het eerst. McLaren is tijdens de testweken al aan een zesde krachtbron toe.

  Stoffel Vandoorne zette vanochtend de achtste tijd (1'22"698) neer op het circuit van Barcelona. De motor van Williams was het best opgewarmd. Felipe Massa (1'19"726) reed een snellere chrono dan Daniel Ricciardo (Red Bull) en Lewis Hamilton (Mercedes).

  Tijden vergelijken is moeilijk. Massa draaide op ultrazacht, Ricciardo en Hamilton op zacht rubber. Bovendien geven de teams niet prijs hoeveel ze getankt hebben.

  10e tijd Vandoorne

  In de tweede sessie kon Vandoorne zijn tijd iets scherper stellen: na 80 rondjes was 1'22"537 zijn snelste chrono, de tiende tijd van de 13 rijders.

  "Dit is echt frustrerend voor iedereen", reageerde Eric Boullier, de Franse teamchef van McLaren na de testdag.

  "We willen het maximum halen uit de weinige testdagen die we hebben om ons voor te bereiden op het seizoen. Dat dit niet lukt, is een teleurstelling."

  Start F1-seizoen 26 maart

  Over minder dan drie weken gaat het Formule 1 van start. Op zondag 26 maart vindt in Australië de openingsrace plaats.