• home
 • video
 • pas verschenen

  Ballenjongens stelen de show in Extra Time met "gebroken nek" en kapotte stylo

  Enthousiaste ballenjongen in Charleroi.

  In Extra Time werd de 29e speeldag van de Jupiler Pro League grondig geanalyseerd. En daarin vielen vooral de pech voor Westerlo en de enthousiaste ballenjongens op.

  Ballenjongens in de schijnwerpers

  Filip Joos verzamelde in zijn keek op de week twee hilarische beelden van ballenjongens. In Waregem stapte een moedige jongen af op de teleurgestelde Schuermans van Westerlo om een handtekening te vragen. Maar zijn balpen liet hem op dat cruciale moment in de steek.

  En ook in Charleroi was een bijzondere rol weggelegd voor een ballenjongen. Toen Desolleil in de absolute slotminuut scoorde tegen Kortrijk, wist de ballenjongen met zijn vreugde geen blijf. Hij stormde het veld op om mee te vieren. "Geef hem alstublieft geen stadionverbod, want hij heeft waarschijnlijk al een gebroken nek", merkte Joos op.

  Video player inladen...

  Vandenbempt: "Hoeveel pech kunnen ze hebben in Westerlo?"

  Peter Vandenbempt richtte in zijn moment van de week de schijnwerpers op Westerlo. "Ze waren zestig seconden verwijderd van het behoud", zegt hij. "Hoeveel pech kan een mens hebben. Anders was het feest in de Kempen en nu is het stil."

  En uit zijn bloemlezing blijkt dat het niet de eerste tegenslag is: een late tegentreffer tegen Charleroi, een afgeweken bal tegen Club Brugge, een onrechtvaardige strafschop tegen KV Oostende...

  Video player inladen...

  Tim Matthys redt de voetbalcarrière van Xavier Chen

  KV Mechelen-speler Xavier Chen lag met defensief mistasten aan de basis van de comeback van Anderlecht. Maar Tim Matthys perste er een spurtje van maar liefst 98 meter uit om de winnende treffer binnen te knallen. "Chen zei dat hij was gestopt met voetballen als we niet waren gewonnen", onthulde trainer Yannick Ferrera.

  Video player inladen...
  Video player inladen...

  Mulder: "Perbet heeft opnieuw bewezen dat hij uitstekende spits is"

  AA Gent en KV Mechelen mogen op de slotspeeldag strijden om een ticket voor Play-off I. Gent bewees tegen Waasland-Beveren dat het ook wedstrijden kan beslissen met klasseflitsen. "En daar is niets mis mee", zei Peter Vandenbempt. "Het gebeurt ook bij de grootste clubs, maar Gent heeft wel veel geluk gehad."

  Volgens Mulder bewees Perbet nog maar eens dat hij een uitstekende spits is. En met Coulibaly hebben ze nog een stevige aanvaller rondlopen. "Je weet nooit wie gaat spelen", is Ferrera op zijn hoede. "Coulibaly is heel sterk in de lucht en Perbet kan je geen centimeter geven. Maar als we alleen gaan verdedigen, verliezen we sowieso."

  Video player inladen...
  Video player inladen...

  Mulder tegen Ferrera: "Volgende keer nodigen we ook Renard uit"

  Yannick Ferrera werd nog eens geconfronteerd met zijn ontslag bij Standard en zijn verhouding met de bestuurskamer. "Het is geen geheim dat het niet werkte met Renard", gaf hij toe. "Met Van Buyten zou ik zeker ooit nog kunnen samenwerken, met Renard ligt dat moeilijker."

  Op het einde van de aflevering kon Jan Mulder zich toch niet inhouden. "De volgende keer dat je terugkomt, nodigen we Olivier Renard ook uit. Dan vormen we samen één gelukkige bende", zei hij tegen Ferrera, die in de lach schoot.

  Video player inladen...

  Bekijk hier nog eens de volledige aflevering:

  Video player inladen...