• home
 • video
 • pas verschenen

  WS Brussels mag voorlopig geen wedstrijden meer spelen

  Manager Bico werd door de KBVB in gebreke gesteld.

  De Belgische voetbalbond heeft White Star Brussels geschorst. De club moest voor maandagmiddag een openstaande schuld betalen, maar deed dat niet. Als Brussels voor 24 maart niet betaalt, mag de club het volledige seizoen niet meer deelnemen aan de competitie.

  Brussels, dat nu in de eerste amateurliga speelt, moest nog geld betalen aan oud-speler Aurélien Joachim. De club werd daar per aangetekende brief van op de hoogte gebracht, maar gaf hier geen gehoor aan.

  Als Brussels binnen de drie speeldagen (dus voor 24 maart) niet betaalt, mag de club het volledige seizoen niet meer deelnemen aan de competitie. Ook kan de voetbalbond op de Algemene Vergadering beslissen om Brussels te schrappen.

  Financiële problemen na "kampioenenjaar"

  Vorig jaar werd WS Brussels nog kampioen in tweede klasse, maar omdat de club geen licentie kreeg, zakte het naar de eerste amateurklasse. Sinds dat moment heeft Brussels het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen.

  Ook sportief gaat het niet goed met de ploeg uit de hoofdstad: Brussels staat op dit moment 13e van de 16 ploegen.