• home
 • video
 • pas verschenen

  Tom Waes: "Als Antwerp zaterdag promoveert, zal je me horen tot in Brussel"

  Tom Waes is een voetbalfan.

  Antwerp staat na 13 jaar weer met een been in de hoogste voetbalklasse. "Ik blijf voorzichtig", zegt Antwerp-supporter en tv-presentator Tom Waes. "Maar als het lukt, zal je me horen roepen tot in Brussel."

  Vorig jaar stond Tom Waes langs het veld tijdens de titelmatch van zijn favoriete club Antwerp tegen Eupen. Stamnummer 1 redde het niet, maar een jaar later staan ze opnieuw dicht bij promotie naar 1A. "Daar zou ik zo gelukkig mee zijn. Dat kan je je niet voorstellen", vertelde hij enthousiast aan Linde Merckpoel op Studio Brussel.

  Hij was gisteren ook aanwezig op de Bosuil. "Het was verschrikkelijk spannend. Ik zat daar met een bang hartje in de tweede helft. Roeselare heeft zich geweerd, maar het geluk mag ook eens aan onze kant staan. Ik hoop dat ze het zaterdag kunnen afmaken."

  Kan het nog mislopen? "Ik blijf voorzichtig. Ik was er vorig jaar ook bij. Er zijn toen geen traantjes gevloeid, maar ik ben wel zonder iets te zeggen naar huis gereden. Het is al 13 jaar net niet."

  "Als het nu wel lukt, zal je mij tot in Brussel horen roepen. En dan zal je me maandagochtend ook niet aan de telefoon krijgen, denk ik."

  Linde Merckpoel plaagde Tom Waes ook nog even want zij supportert voor Beerschot-Wilrijk, maar hij bleef verrassend vriendelijk. "Jullie komen er ook aan en dan spelen we weer gezellig samen in eerste klasse."

  Tom Waes kon zijn enthousiasme niet verbergen op Instagram: