• home
 • video
 • pas verschenen

  Supportersfederatie: "Voetbal op maandagavond kan en mag er niet komen"

  "Er wordt geen rekening gehouden met de werkende mens."

  De "Belgian Supporters", de overkoepelende supportersfederatie, heeft zich uitgesproken tegen de invoering van JPL-voetbal op maandagavond. "Er wordt geen rekening gehouden met de werkende mens", klinkt het.

  "Er zijn nu al problemen op vrijdagavond"

  Door de successen van de Belgische clubs in de Europa League laaide de discussie over de invoering van voetbal op maandagavond de voorbije weken opnieuw op. De betrokken clubs hopen zo een dag extra rust te kunnen krijgen na een Europese wedstrijd.

  Als het van de "Belgian Supporters", de overkoepelende supportersfederatie, afhangt, komt maandagavondvoetbal er zeker niet. "Wij zijn in het hele debat nog niet gehoord, maar de verschillende supportersclubs zijn tegen de invoering van voetbal op maandag", stelt Mary Dieleman, voorzitter van de supportersfederatie.

  "Er wordt heel weinig rekening gehouden met de supporters. De voetbalsupporters zijn werkende mensen en het is bijna onmogelijk om met supportersbussen de verplaatsing te maken op een weekdag. Een verplaatsing van pakweg Oostende naar Luik is een onmogelijke opdracht op een weekdag."

  "Er zijn nu al problemen als er op vrijdagavond gevoetbald moet worden. De supportersclubs moeten heel vroeg vertrekken en daardoor raken de bussen amper gevuld. Veel supporters raken zo niet op de wedstrijd van hun favoriete club."

  "We kregen nog geen antwoord van de Pro League en de voetbalbond"

  Wat als voetballen op maandagavond een uitzondering zou zijn? "Dat zou nog aanvaardbaar zijn, maar we kennen de voetbalwereld te goed om te kunnen geloven dat het uitzonderlijk zou blijven."

  "Het belang van de supporter moet in de hele discussie minstens even ernstig genomen worden als alle andere overwegingen."

  "We zijn volop bezig met gesprekken aan te vragen met de mensen van de Pro League en de voetbalbond, maar we kregen nog geen concreet antwoord op onze vraag. We zijn vastbesloten. Maandagvoetbal kan en mag er voor ons niet komen."

  Dit seizoen al voetbal op maandagavond?

  Op maandag 13 maart stelt de Pro League de kalender voor de play-offs voor, al zullen enkel de eerste twee speeldagen (weekends 2 en 9 april) vastgelegd worden. Een week later is bekend welke clubs doorstoten naar de kwartfinales van de Europa League en wordt er meer duidelijkheid geschept over de rest van de kalender.