• home
 • video
 • pas verschenen

  Steels: "Enkel sterke beer kan deze Parijs-Nice winnen"

  Tom Steels beleefde al twee helse dagen in Parijs-Nice.

  De eerste twee etappes in Parijs-Nice hebben er stevig ingehakt. "Van dit soort etappes word je als renner niet beter", zegt Tom Steels, ploegleider bij Quick-Step Floors. "Ze zijn een aanslag op je gezondheid en je weerstand."

  "Gisteren was het al een zware etappe en vandaag was het na 5 kilometer ook al weer oorlog. Het was echt afzien. Dit heeft fysiek én mentaal veel gevraagd van de renners", zegt Tom Steels.

  "Deze ritten zullen zeker hun weerslag hebben de volgende dagen. Ritten zoals vandaag, daar word je niet beter van. Het is een aanslag op je gezondheid en weerstand. Je moet geluk hebben dat je daar goed doorheen komt en je niet ziek wordt."

  "Sowieso zal het een sterke beer zijn die deze Parijs-Nice zal winnen, want er staat ook nog een tijdrit op het programma en de laatste drie dagen zijn lastige ritten. Gelukkig voorspellen ze voor morgen al beter weer."

  "Gilbert begint weer goed te rijden"

  Een opmerkelijke figuur, zowel gisteren als vandaag, was Philippe Gilbert. "Hij heeft enorm sterk gereden vandaag. Eerst reed hij alleen naar 6 koplopers, daarna reed hij weg van een sterke kopgroep. Maar de laatste 13 kilometer waren tegenwind en die deden hem de das om."

  "Gilbert heeft in ieder geval goed zijn draai gevonden in de ploeg. Het is natuurlijk niet de eerste de beste. Hij doet zijn zegje in de wedstrijden. Plus, hij begint ook weer goed te rijden."