• home
 • video
 • pas verschenen

  René Weiler verlengt contract bij Anderlecht tot 2019

  Het Anderlecht-bestuur besliste unaniem met Weiler voort te gaan.

  Anderlecht en René Weiler dansen nog een paar jaar verder door de Jupiler Pro League. De Zwitser, die aan zijn eerste seizoen bezig is in België, verlengde tot 2019. "Ik ben het bestuur erkentelijk voor deze blijk van vertrouwen", zegt Weiler.

  René Weiler volgde in juni van vorig jaar Besnik Hasi op als coach bij Anderlecht. De Zwitser had het in zijn eerste maanden in België niet onder de markt, maar dankzij een sterke reeks in de Jupiler Pro League én de Europa League hebben de fans en het bestuur Weiler nu toch in de harten gesloten.

  Het contract van Weiler, dat aanvankelijk liep tot 2018, is met een jaar verlengd. "Het was een unanieme beslissing van het bestuur", zegt CEO Herman Van Holsbeeck.

  "De club is zeer tevreden over zijn werk. Hij heeft Anderlecht weer op de kaart gezet door een duidelijke visie op de spelersgroep over te brengen."

  Weiler voelt zich door deze contractverlenging gesterkt. "Ik ben het bestuur erkentelijk voor deze blijk van vertrouwen. Dit seizoen staat in het teken van de wederopbouw. De basis is gelegd om voor de titel te strijden en zo ver mogelijk in Europa mee te gaan. Hier kunnen we op voortbouwen."