• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Flames-coach: "We moesten de wet van de sterkste ondergaan"

  Serneels is al sinds 2011 hoofdcoach bij de Flames.

  De Red Flames verloren hun derde groepsmatch op de Women's Cup met 4-1 van Noord-Korea, maar coach Serneels kon zich verzoenen met het resultaat: "Het was een verdiende overwinning", zei Serneels.

  Tegen Noord-Korea ging niet alles volgens plan voor de nationale vrouwenploeg: "We moesten de wet van de sterkste ondergaan, het was een verdiende overwinning voor Noord-Korea. Ze staat niet voor niets 10e op de wereldranking, wij staan pas 25e", liet Serneels weten na de match.

  "Tegen deze ploeg wordt elk foutje afgestraft. Noord-Korea heeft een goede ploeg met technisch zeer vaardige speelsters die ook over duelkracht beschikken. We weten nu weer op welke zaken we kunnen trainen."

  Op 16 juli gaat het EK voetbal voor vrouwenteams van start. Hier hebben de Flames een hoofddoel van gemaakt: "De zaken die we hier leren nemen we mee naar de voorbereiding voor het EK", vervolgt de coach. "De speelsters kunnen hier voelen hoe het is om veel wedstrijden op korte tijd te spelen."

  De Red Flames spelen woensdag voor de zevende plaats en voor de eer. "We moeten de kopjes nu bij elkaar steken en reageren op deze nederlaag. We zijn blij dat er nog een wedstrijd is."

  "Op stage in april moeten de speelsters tonen dat ze vooruitgang hebben geboekt, want dan volgen wedstrijden tegen Spanje en Schotland", besluit Serneels. 

  "Blessure Vanhaevermaet is het minpunt van de dag"

  Tijdens de wedstrijd tegen Noord-Korea viel Justine Vanhaevermaet uit met een blessure. Ze werd met een draagberrie van het veld gedragen. "Als haar blessure meevalt, ben ik toch een beetje tevreden vandaag. Een zware blessure zou heel erg zijn voor haar."