• home
 • video
 • pas verschenen

  Napoli-coach Sarri: "Mertens kan spelen tegen Real Madrid"

  Het is Sarri zijn tweede seizoen als coach van Napoli.

  Napoli-coach Maurizio Sarri blikt vooruit naar de Champions League-match van morgen tegen Real Madrid. Dries Mertens zal hoogstwaarschijnlijk aan de aftrap staan. "Hij kan spelen", zei de coach.

  Napoli moet minstens twee keer scoren

  Napoli staat voor een moeilijke opdracht in de achtste finales van de Champions League. Het moet een 3-1-achterstand uit de heenmatch goedmaken. Op Bernabeu hadden de Azzurri het gevoel dat er meer inzat, maar ze trokken teleurgesteld terug naar Italië.

  Coach Maurizio Sarri rekent nu onder andere op onze landgenoot Dries Mertens om te scoren: "Dries kreeg kramp in de wedstrijd van zondag tegen Roma, maar hij is oké", zei de coach. De Belg zal normaal gezien aan de aftrap verschijnen.

  Sarri: "De druk ligt volledig bij Madrid"

  De Napoli-coach ziet zijn team als underdog om de kwartfinales te bereiken: "De druk ligt volledig bij hen. Zij wonnen vorig jaar de Champions League, dus zij zijn favoriet."

  De Koninklijke trekt met een frisse aanvalslinie naar Napels. Cristiano Ronaldo mocht zaterdag rusten, Gareth Bale was geschorst. Er wordt verwacht dat zij morgen samen met Benzema zullen starten. 

  De coach is niet te spreken over de kalender

  Napoli moet dus drie dagen na de 1-2-overwinning tegen Roma opnieuw aan de bak. Daarover is Sarri niet te spreken: "Ik wil geen controverse starten, maar de drukke kalender helpt ons zeker niet."