• home
 • video
 • pas verschenen

  Londense burgemeester keurt uitbreiding Stamford Bridge goed

  Het nieuwe Stamford Bridge moet klaar zijn in 2021.

  Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, heeft de plannen van Chelsea voor de uitbreiding van Stamford Bridge goedgekeurd. De Londense club wil in 2021 in het "nieuwe" stadion spelen. Kostenplaatje van de werken: bijna 580 miljoen euro.

  De districtraad van Hammersmith & Fulham Road keurde op 11 januari de plannen om een nieuw stadion te bouwen al goed, maar Chelsea had ook nog de goedkeuring van de Londense burgemeester Sadiq Khan nodig.

  Die heeft nu, na een grondige evaluatie, de plannen voor de uitbreiding goedgekeurd. Chelsea is zo een stap dichter bij een nieuw Stamford Bridge, al is de start van de werkzaamheden nog niet voor meteen.

  De club heeft nog heel wat andere vergunningen nodig om aan de bouw te mogen beginnen. De capaciteit van het stadion zou verhogen van 41.000 naar 60.000 zitjes. Chelsea hoopt bij de start van het seizoen 2021-2022 in het vernieuwde stadion te spelen.

  De mededeling van Khan op Twitter:

  Stamford Bridge zal er volledig anders gaan uitzien: