• home
 • video
 • pas verschenen

  Ferrera: "Ben veel veranderd sinds mijn ontslag bij Standard"

  Yannick Ferrera is een andere trainer geworden in Mechelen.

  Yannick Ferrera staat met KV Mechelen op een zucht van Play-off I. Bij Extra Time legt hij uit waarom hij er bij KVM wel in slaagt te doen wat hem bij Standard niet is gelukt. Hij praat ook over zijn relatie met Daniel Van Buyten (goed) en Olivier Renard (slecht).

  In september werd Yannick Ferrera ontslagen bij Standard. Nog geen week later werd hij trainer bij KV Mechelen. En terwijl Standard veroordeeld is tot Play-off II, strijdt hij met zijn nieuwe club nog altijd volop voor Play-off I.

  "Ik ben veel veranderd sinds mijn tijd bij Standard. Ik reageer nu anders. Als iemand iets verkeerds deed bij Standard, vloog ik er meteen op en begon ik ruzie te maken. Nu pas ik mij beter aan."

  Ferrera legt het uit met een anekdote. "Een paar weken geleden had een speler geen zin om te trainen een dag na de match. Ik confronteerde hem ermee en hij gaf toe dat hij inderdaad geen zin had."

  "Ik zei dat hij best naar huis ging en maandag pas terug moest komen. Daarna hebben we er nog vaak over gepraat en nu is het weer in orde. De speler speelt nu goed."

  "Bij Standard had ik die speler ongetwijfeld afgemaakt in aanwezigheid van de andere spelers. Nu besef ik dat ik niet altijd de confrontatie mag aangaan."

  Video player inladen...

  "Met Van Buyten kan ik nog samenwerken, met Renard ligt dat moeilijk"

  Yannick Ferrera werd bij Standard naar de uitgang geduwd door het duo Van Buyten-Renard. "Maar ik heb sinds mijn ontslag nog altijd contact met Van Buyten."

  "Hij geeft toe dat hij dingen gezegd heeft waar hij nu aan twijfelt. Maar Van Buyten was niet mijn grootste vijand bij Standard. Wie dan wel? Ze waren met twee, niet?"

  "Het is geen geheim dat het niet werkte met Renard. Maar we hebben elk ons eigen leven. Met Van Buyten zou ik zeker ooit nog kunnen samenwerken, met Renard ligt dat moeilijker."

  Ferrera maakte uiteindelijk de juiste keuze door snel voor KV Mechelen te kiezen. "Ik lag om 9 uur buiten bij Standard en om 18 uur belde voorzitter Timmermans mij al."

  "Eerst was ik niet overtuigd dat ik dat meteen moest doen, maar toen dacht ik: wie ben ik om nee te zeggen tegen een prachtige club als KV Mechelen? Ik ben nog maar 35 jaar!"

  Video player inladen...
  Video player inladen...

  "Over een paar dagen praten we over nieuw contract"

  Het huwelijk tussen KV Mechelen en Yannick Ferrera blijkt uiteindelijk meer dan geslaagd. Het krijgt dan ook meer dan waarschijnlijk een vervolg. "Over een paar dagen onderhandel ik met de club om mijn contract open te breken. Het contract loopt nog een jaar, maar we doen er zeker nog een jaar bij."

  Video player inladen...