• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zagré onterecht gediskwalificeerd: "Ik voel mij bestolen"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Anné Zagre werd vrijdag gediskwalificeerd in de reeksen van de 60m horden op het EK atletiek. Onterecht, zo blijkt nu. "Het is amateurisme", klaagt Zagré. Ook de Belgische atletiekfederatie is boos: "Onaanvaardbaar", klinkt het.

  De Europese Atletiekfederatie heeft laten weten dat er op het EK met een nieuw registratiesysteem in de startblokken gewerkt wordt om de reactietijden te meten. Het systeem meet de versnelling van de atleet en niet zoals gebruikelijk de druk.

  Intussen is gebleken dat het systeem niet helemaal op punt stond. Vrijdag, onder meer tijdens de reeksen van de horden, werd een rist atleten uitgesloten na een valse start. Intussen vonden "aanpassingen" plaats en zouden de problemen van de baan moeten zijn.

  Voor Zagré komt dat natuurlijk te laat. Onze landgenote liet vrijdag een startsnelheid van 0"097 optekenen, net onder de toegestane limiet van 0"100. Daardoor liep ze een plaats in de halve finales mis.

  "Ik voel mij bestolen. Dit is amateurisme", is Zagré scherp. "Dit zijn geen fouten die je op een kampioenschap mag verwachten. Er waren heel wat valse starts. Er werd met groene, gele en rode kaarten gezwaaid. Op de duur wist je het niet meer."

  "Wat is gebeurd, is gebeurd. Jammer genoeg krijg ik geen nieuwe kans om de wedstrijd te lopen. Ik probeer wel altijd iets positiefs mee te nemen van de wedstrijd. Ik wist dat ik goed was en dat er nog progressiemarge is."

  Belgische bond: "Onaanvaardbaar"

  De Belgische bond laat zondag overigens weten de zaak aan te kaarten bij de Europese Atletiekfederatie EAA. "De Belgische Atletiekfederatie betreurt de manier waarop Anne Zagré werd gediskwalificeerd in de reeksen van de 60m horden op het EK", luidt het.

  "Het gaat om een onaanvaardbare beslissing die niet alleen de atlete en haar entourage maar ook de Belgische federatie schade toebrengt. Die laatste zal de zaak aankaarten bij de EAA."