Ga naar de inhoud

VIDEO: Wereldkampioen schrijft ook Supercup driebanden op zijn naam

 zo 5 maart 2017 14:29
Wereldkampioen en Speler van het Jaar Dani Sanchez wint ook de Supercup.
De Spanjaard Daniel Sanchez (UMB-4) heeft gisteravond in Antwerpen de Supercup driebanden gewonnen. De wereldkampioen, die vrijdag zijn 43e verjaardag vierde, versloeg de Nederlandse Wereldbekerwinnaar Dick Jaspers (UMB-1) na penalty's.

Van 3-0 naar 3-3

Voor de biljartliefhebbers was het smullen geblazen in het Hiltonhotel. Dani Sanchez en Dick Jaspers maakten er een razend spannend duel van.

In de wedstrijd naar 4 winnende sets van 7 punten leek de buit snel binnen voor Sanchez. Met 7-5, 7-5 en 7-0 kwam de viervoudige wereldkampioen 3-0 voor.

Sanchez moest nog 1 set winnen, maar de 3 volgende sets gingen naar Jaspers (7-1, 7-2 en 7-2). De Nederlander maakte 3-3 gelijk.

Sanchez wint na penalty's

Had Hitchcock het scenario geschreven? Daar leek het op. De 7e en beslissende set draaide uit op een 7-7.

Penalty's moesten voor de beslissing moesten zorgen. In de derde reeks van de shoot-out bleef Dani Sanchez net iets koelbloediger.

Het leverde hem de Supercup, 5.000 euro en een diamanten speldje op. Als klap op de vuurpijl werd Sanchez ook verkozen tot Speler van het Jaar.

🎬 Bekijk de spannende ontknoping van de Supercup

🎬 Sanchez gaat op het laken liggen

Na de Supercup vermaakte de Turkse speler Semih Sayginer het publiek met zijn trickshots. Dani Sanchez mocht op het laken gaan liggen. Als lijdend of meewerkend voorwerp? Kijk zelf.