• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Aanvoerder Van Damme verliest MLS-opener tegen Lamah

  LA Galaxy begint het seizoen met een valse noot.

  De Belgen in de MLS hebben vannacht wisselend succes geboekt op de openingsspeeldag. Roland Lamah loodste zijn nieuwe team FC Dallas met een assist voorbij het LA Galaxy van kapitein Jelle Van Damme. Laurent Ciman (Montréal) ging onderuit in zijn eerste match van het seizoen.

  Op de eerste speeldag in de Amerikaanse voetbalcompetitie stond er meteen een Belgisch onderonsje op de kalender. LA Galaxy, dat in het tussenseizoen onder meer Steven Gerrard en Robie Keane zag vertrekken, moest aan de bak tegen FC Dallas, met ex-Rode Duivel Roland Lamah.

  In een scoreloze eerste helft haalde Jelle Van Damme een bal van de lijn, maar in het tweede bedrijf kon de LA-aanvoerder de nederlaag niet afwenden. Lamah gaf de assist voor de winnende 1-2 van Dallas.

  Op Instagram toonde Jelle Van Damme alvast zijn aanvoerdersband: "Het zou een droom zijn om als kapitein onze zesde MLS Cup Trofee in de lucht te mogen steken. Vandaag verloren we spijtig genoeg, maar we moeten leren uit onze fouten."

  Van Damme showt zijn Amerikaans-Belgische aanvoerdersband:

  Bekijk de verdedigende actie van Van Damme en de assist van Lamah:

  Ciman en Montréal Impact verliezen opener

  Bij Montréal Impact, dat het voortaan zonder Didier Drogba moet stellen, speelde Laurent Ciman de volle negentig minuten. Tegen de San Jose Earthquakes kon Ciman enkel toekijken hoe de Panamees Anibal Godoy met een lobje het enige doelpunt van de match maakte.

  Ciman komt net te laat om de tegengoal te vermijden: