• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vandenbempt: "Westerlo heeft nu eigenlijk de slechtste papieren"

  Peter Vandenbempt: "Mentaal moet het zwaar zijn voor Westerlo."

  De slotspeeldag zal niet enkel beslissen over deelname aan Play-off I, maar ook over de degradatie. Sporza-voetbaljournalist Peter Vandenbempt leeft mee met Westerlo, dat gisteren het behoud op een haar miste.

  Westerlo kon zaterdagavond het behoud ruiken, maar door een laat doelpunt van Zulte Waregem wordt het voor de ploeg van Jacky Mathijssen toch nog bibberen op de slotspeeldag.

  "Ik denk dat we ons niet kunnen inbeelden wat voor een verschrikkelijke klap dat geweest is voor Westerlo", zegt Peter Vandenbempt. "Het is al een paar keer gebeurd de voorbije weken, zoveel pech."

  "In het begin onder Mathijssen heeft Westerlo wel een paar keer geluk gehad, maar de laatste weken valt het echt zwel zwaar tegen. Mentaal is dat heel zwaar om te dragen."

  "Westerlo zat seconden van het behoud, maar heeft nu eigenlijk de slechtste papieren. Ze spelen thuis tegen Genk, dat zelf nog moet winnen en veel doelpunten moet maken om zijn waterkans op Play-off I te behouden. Moeskroen moet naar Kortrijk. Zelfs één punt is mogelijk niet genoeg voor Westerlo."

  "Straf dat Westerlo nog in de running is"

  "Het ziet er bepaald beroerd uit voor Westerlo en dan kijkt De Ceulaer mogelijk nog tegen een schorsing aan voor zijn overtreding tegen Oostende. Als die er tegen Genk ook niet bij is, scheelt dat weer een slok op de borrel", weet Peter Vandenbempt.

  "Westerlo had een loodzwaar programma tegen vijf Play-off I-ploegen in zijn laatste vijf duels en in elke match is het eigenlijk competitief geweest, ondanks een - met alle respect - zeer beperkte ploeg. Het is toch heel straf dat ze nog altijd in de running zijn. Westerlo verdient het behoud, maar het wordt een hele opgave om die beloning alsnog te pakken."