Ga naar de inhoud

Van Emden is te snel voor Dillier in West-Vlaanderen

 zo 5 maart 2017 17:42
Jos van Emden (l) balt de vuist.
Jos van Emden (LottoNL) heeft de eerste editie van Dwars door West-Vlaanderen gewonnen. De 32-jarige Nederlander klopte op de streep in Ichtegem zijn Zwitserse medevluchter Silvan Dillier (BMC). De twee waren in de finale ontsnapt uit een kopgroep van 8 renners.

Nederlander sprint naar de zege

Dwars door West-Vlaanderen is de opvolger van de Driedaagse van West-Vlaanderen. In een doorregende editie finishten slechts 39 renners.

Van Emden en Dillier sprintten voor de overwinning. De Nederlander wond. De Deen Hansen kwam 11 seconden later als derde over de streep. 

De Belgen Jasper De Buyst en Guillaume Van Keirsbulck (winnaar van GP Samyn) vervolledigen de top vijf.

Van Emden: "Moest gokken"

"Ik moest gokken vandaag. Doe ik dat niet, dan win ik niet. En veel kansen op een zege krijg ik nooit", lachte winnaar Jos van Emden.

"Silvan Dillier had een goede metgezel aan mij en ik aan hem. Natuurlijk wil je het dan niet meer afgeven en dat deed ik ook niet."

"Dillier is misschien wel sneller dan ik, maar na zo'n wedstrijd in zo'n weersomstandigheden wint niet altijd de snelste renner, wel de man met nog de meeste kracht in de benen. Dat was ik dus. Deze zege is alvast een opsteker."

Dillier: "Apocalyptisch"

"Was me dat een lastige koers vandaag. Ik zat op het einde echt stikdood. Eigenlijk ben ik meerdere keren gestorven. Het laatste uur was enorm zwaar", vertelde Silvan Dillier.

"Dit was wellicht een van de zwaarste koersen uit mijn carrière. Van bij de start viel de regen met bakken uit de lucht en dan die zijwind en de kasseizones. Bovendien werd er van in het begin snel gekoerst. Het was bij momenten echt apocalyptisch."

Uitslag Dwars door West-Vlaanderen (1.1)
 rennerchrono
1.Jos van Emden (Ned)203 km in 4u55'38''
2.Silvan Dillier (Zwi)z.t.
3.Lasse Norman Hansen (Den)op 11"
4.Jasper De Buyst 33"
5.Guillaume Van Keirsbulckz.t.
6.Jesper Asselman (Ned)z.t.
7.Jens Debusschere43"
8.Elmar Reinders (Ned)z.t.
9.Twan Castelijns (Ned)47"
10.Iljo Keisse1'16"
12.Brecht D'haene1'37''
15.Roy Jans1'44''
17.Pieter Serry1'46''
18.Gijs Van Hoeckez.t.
23.Tim Declercq2'35''
24.Bert Van Lerberghe5'57''
27.Frederik Backaertz.t.
28.Maxime Farazijnz.t.
31.Stijn Devolderz.t.
36.Frederik Frisonz.t.
39.Victor Campenaerts6'07"