• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Trainers van POI-rivalen: "Volgende week grootse match"

  Welke trainers mogen zich uitleven in Play-off I?

  Vier ploegen, twee POI-tickets en een resem mogelijke scenario's. De slotspeeldag in de JPL-belooft een nagelbijter te worden. Hoe keken de coaches van KVM, AA Gent, Charleroi en Genk gisterenavond vooruit op de nakende opdracht?

  Ferrera: "Moeten leren om vanaf minuut één te durven voetballen"

  Na de late zegetreffer van Tim Matthys tegen Anderlecht begint KV Mechelen in een riante positie aan de beslissende match in de Ghelamco Arena. Een gelijkspel volstaat en zelfs verliezen hoeft geen ramp te zijn. Trainer Yannick Ferrera blikte op de persconferentie meer dan tevreden terug én vooruit.

  "We hebben vandaag een grandioze avond bij elkaar gevoetbald. Iedereen kan maandag gelukkig gaan werken. Mijn spelers krijgen nu twee dagen vrijaf. Volgende week wacht die grootse match in Gent. En daar gaan we terug onze job doen.”

  Toch gaf Ferrera ook een werkpuntje aan: "We moeten leren om vanaf minuut één te durven voetballen. Meer vragen hoeven we ons niet te stellen. Als we volgende week beginnen zoals we tegen Standard en Anderlecht begonnen zijn, dan gaat het niet lukken.”

  Vanhaezebrouck: "Publiek kan ons tot ongelooflijke daden pushen"

  Tegenstrever van Malinwa volgend weekend is AA Gent, dat niet zonder moeite 10 Waaslanders opzij zette. Dat zag ook oefenmeester Hein Vanhaezebrouck: "Als je ziet hoe wij die goals slikken, dan maak je het jezelf alleen maar moeilijk. Maar goed, we hebben gedaan wat we moesten doen."

  "Nu wacht ons volgende week nog een zware opdracht. Het voordeel is dat we voor eigen publiek spelen, dat ons tot ongelooflijke daden kan pushen."

  Mazzu: "Niets verloren, we behouden plaats in de top zes"

  Na alweer een staaltje "Mazzu-time" heeft Charleroi een goed curriculum vitae in handen om te solliciteren voor Play-off I. Tegen Lokeren hoeven de Carolo's zelfs niet te winnen. Toch hield Felice Mazzu een wrange nasmaak over aan het gelijkspel tegen Kortrijk.

  "We speelden tegen een ploeg die niets meer te verliezen had. We hebben genoeg kansen gehad en we scoorden twee doelpunten die (terecht) afgekeurd werden."

  "Toch slagen we er niet in om vandaag te winnen. Er is wel niets verloren, want we behouden onze plaats in de top zes. De spelers hebben wel weer getoond dat ze vechten op het einde. Toch is het jammer dat we niet naar huis gaan met de drie punten."

  Stuivenberg: "We hebben het niet in eigen handen"

  KRC Genk legde dan wel Club Brugge over de knie, maar de Limburgers staan er van de vier kanshebbers veruit het slechtst voor. Genk moet absoluut zelf winnen op bezoek bij Westerlo en moet rekenen op gunstige resultaten op de andere velden.

  Trainer Albert Stuivenberg hinkte op twee gedachten: "Tegen Club Brugge waren de drie punten het doel. De kleine kans op Play-off I is er nog, maar we hebben het niet in eigen handen. Het enige wat we konden doen, was winnen. Dat gaan we volgende week ook proberen te doen."