• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Charlton-fans protesteren samen met STVV-supporters tegen Duchâtelet

  De fans zijn boos op eigenaar Duchâtelet.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Het ongenoegen van de Charlton-aanhang over het beleid van Roland Duchâtelet is nog niet gaan liggen. Voor aanvang van de wedstrijd van STVV tegen Eupen trok een Engelse delegatie door de straten van Sint-Truiden.

  Sinds Roland Duchâtelet in 2014 de Engelse club Charlton overnam, regent het protestacties van de supporters. In plaats van promotie naar de Premier League kregen ze afgelopen seizoen de degradatie naar League One, de Engelse derde klasse, te verwerken.

  De voorbije maanden pakten de Charlton-fans al uit met een paar ludieke acties. Zo gooiden ze speelgoedvarkentjes op het veld en droegen ze de club symbolisch ten grave. Een groep supporters trok in november al naar Sint-Truiden om daar anti-Duchâtelet-flyers uit te delen.

  Gisteren maakten een 300-tal Engelse supporters de oversteek naar het vasteland. Samen met de aanhang van STVV, dat ook eigendom is van Duchâtelet, trokken ze van de Truiense Grote Markt naar het stadion. Tijdens de wedstrijd zongen ze luidkeels dat hij de club moet verkopen.

  Beelden van de protestmars: