• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bardet: "We hebben een fout gemaakt. Het spijt me"

  Romain Bardet (r) haalt de finish, maar moet naar huis.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Romain Bardet steekt de hand in eigen boezem. De Franse renner van AG2R moet Parijs-Nice verlaten, omdat hij te veel hulp had gekregen van de volgauto. "Ik wil me oprecht verontschuldigen bij de organisatoren en het publiek", laat Bardet optekenen op Twitter.

  De tweet van Romain Bardet

  "We hebben een fout gemaakt. Tijdens dat moment in koers zelf denk je niet meer helder na, zeker niet nadat ik net gevallen was en na een chaotische waaieretappe."

  "Het spijt me oprecht, omdat niets de lange hulp van de ploegauto rechtvaardigt. Deze praktijken worden vaak stilzwijgend toegelaten in het peloton. Met deze beslissing zorgt de jury ervoor dat men waakt over de waardigheid van onze sport."

  "Ik bied mijn excuses aan bij de organisatie en het publiek."