Ga naar de inhoud

Bardet gediskwalificeerd na eerste rit Parijs-Nice

 zo 5 maart 2017 19:12
Voor Romain Bardet zit Parijs-Nice er al op. De Fransman is uit de koers gezet omdat hij in de eerste etappe iets te veel hulp kreeg van de auto na een val. Ploegleider Vincent Lavenu nam de schuld op zich.

Romain Bardet, vorig jaar tweede in de Tour, was een van de favorieten voor Parijs-Nice en kwam met ambities aan de start. Maar de eerste rit draaide uit op een teleurstelling voor de Fransman.

Net als onder meer Alberto Contador en Richie Porte kwam hij door de waaiervorming in een tweede groep terecht, zonder steun van ploegmaats. Tot overmaat van ramp kwam Bardet ook nog eens ten val.

In de achtervolging kreeg Bardet steun van de volgwagen. Iets te veel steun, vond de jury. Na afloop van de eerste rit kreeg Bardet te horen dat hij uit de koers gezet was.

AG2R-ploegleider Vincent Lavenu nam de verantwoordelijkheid. "Het is in de eerste plaats mijn fout", zegt Lavenu. "Bardet treft geen schuld. Het is jammer dat hij nu negatief in het nieuws komt. Dat verdient hij niet. Iedereen weet dat Romain een integere jongen is."