• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Witsel verliest zijn eerste competitiewedstrijd in China

  Witsel (archief) speelde zijn eerste officiële wedstrijd in China.

  Axel Witsel is met een valse noot begonnen aan zijn avontuur in Chinese loondienst. Met Tianjin Quanjian ging hij met 2-0 onderuit op het veld van Guangzhou R&F. De Rode Duivel, die in januari Zenit Sint-Petersburg verliet, speelde de hele wedstrijd.

  De Chinese voetbalcompetitie, de Super League, gaat dit weekend van start. Heel wat Chinese clubs hebben de afgelopen maanden buitenlandse spelers aangetrokken, waaronder ook Rode Duivel Axel Witsel, die van Zenit Sint-Petersburg naar Tianjin Quanjin verhuisde.

  Tianjin Quanjin, onder leiding van trainer Fabio Cannavaro, verloor op het veld van Guangzhou R&F met 2-0. Xiao Zhi en Renatinho scoorden voor de thuisploeg.

  Voor Witsel, die de volledige wedstrijd tussen de lijnen stond, was het de eerste officiële wedstrijd sinds 8 december vorig jaar. Toen verloor hij met Zenit in de Europa League met 3-2 van AZ uit Nederland.