• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Schelfhout bezorgt België een tweede bronzen medaille op WK

  Schelfhout eindigde op het podium in de achtervolging.

  Op het WK baanwielrennen voor paralympiërs heeft ons land een tweede medaille beet. Diederick Schelfhout (klasse C3)werd derde in de 3 kilometer achtervolging. Eerder pakten ook Griet Hoet en pilote Anneleen Monsieur al brons.

  De Belgen blijven het goed doen op het WK baanwielrennen voor Paralympiërs in Carson, in de Verenigde Staten. Diederick Schelfhout werd donderdag in de tijdrit over een kilometer zesde, ondanks mechanische pech.

  In de kwalificaties van de achtervolging over 3 kilometer zette hij de 3e tijd neer. Die positie hield hij vast in de race voor het brons. Daarin was hij 8 seconden sneller dan de Spanjaard Eduardo Santas.

  "Ik ben erg blij met mijn wedstrijd", reageerde Schelfout na afloop. "Ik verwachtte geen podium, want dit is niet mijn favoriete discipline. Maar ik voel wel dat ik nog vooruitgang boek in dit onderdeel. Ik ga er dit jaar dan ook aan blijven werken."

  Een dag eerder pakte tandemduo Griet Hoet en pilote Anneleen Monsieur al een bronzen medaille op de 3 kilometer achtervolging.

  Tweets: