• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pechvogel Vanmarcke: "3 fietswissels, bandenwissel en een val"

  Vanmarcke wil de Strade Bianche zo snel mogelijk vergeten.

  Het was hijgen en wonden likken na een loodzware Strade Bianche. "Ik ben blij dat ik hier heelhuids doorgekomen ben", zegt Greg Van Avermaet. Hieronder bundelden we de reacties van de andere protagonisten en de Belgische pechvogels.

  Kwiatkowski: "Dacht aan alle tegenslag van vorig jaar"

  • Michal Kwiatkowski (1e): "Toen ik over de aankomstlijn kwam, dacht ik aan alle tegenslag van vorig seizoen. Ik ben zo gelukkig met deze zege. Solo aankomen? Dat had ik nooit durven te dromen. Het is fantastisch dat ik de Strade Bianche nu al 2 keer heb gewonnen."
    
  • Greg Van Avermaet (2e): "Ik had hier graag gewonnen. Maar uiteindelijk moet ik blij zijn dat ik de wedstrijd veilig en zonder kleerscheuren doorgekomen ben. Ik ben tevreden over mijn conditie en prestatie. We kwamen geen meter dichter bij Kwiatkowski, hij was vandaag de sterkste. Ik kom zeker nog terug om hier ooit te winnen."
    
  • Tim Wellens (3e): "Als ik zie wie er nog op het podium staat, mag ik blij zijn met mijn derde plaats. We namen de koers in handen om de strijd hard te maken. Ik had goede benen. Ik was al eens 4e in Lombardije. Met een beetje geluk en een betere dag kan er ooit meer inzitten in een klassieker."

   

  Dumoulin: "Hoe cool was dit!"

  • Zdenek Stybar (4e): "Op een bepaald moment bleven we nog met 7 renners over. En dat op 100 km van de aankomst. Ik ben wel ontgoocheld over mijn 4e plaats. Daarvoor was ik niet echt naar hier gekomen. Kwiatkowski was wel heel sterk. Als hij wegrijdt, is het heel moeilijk om hem terug te pakken."
    
  • Tom Dumoulin (5e): "Dit was niet mijn beste race. En ook niet mijn slimste. Maar man, hoe cool was het om hier vandaag te rijden. Gelukkig zat ik net achter die grote valpartij. Maar daardoor moest ik wel krachten verspillen om terug te keren naar de kop van de koers. Ik ben wel blij met het eindsresultaat."

  Pechvogels: "2 keer gevallen en pijn aan knieën en ribben"

  • Sep Vanmarcke (gaf op): "Ik voelde me fantastisch. Maar ik had mijn dagje niet. Na 3 fietswissels en 1 bandenwissel heb ik me teruggeknokt tot in de favorietengroep. Maar toen viel ik en was het game over. Om al die ellende te vergeten voeg ik een wedstrijd toe aan mijn kalender: morgen start ik in de GP Larciano."
    
  • Ben Hermans (gaf op): "Mijn Strade Bianche eindigde 60 kilometer te vroeg. Ik kwam twee keer ten val. Daardoor had ik te veel pijn aan mijn knieën en ribben om nog door te rijden. Proficiat aan Greg met zijn tweede plaats."
    
  • Jasper Stuyven (40e): "Vandaag had ik niet mijn beste dag. Ik hou echt van deze wedstrijd, maar ik reed lek en heb dan gewerkt voor Felline. Ik zou graag weten waar ik was uitgekomen zonder die lekke band."