• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Den Boer: "Unieke kans voor KVM? Voorsprong is toch niet geruststellend"

  Mark Uytterhoeven en Piet den Boer, twee boegbeelden van KV Mechelen.

  Er heerst play-offkoorts in Mechelen, maar gelukkig is er de nuchtere Nederlander Piet den Boer om het hoofd koel te houden. "Ferrera heeft een moeilijk te kloppen team neergezet, maar we moeten ook toegeven dat KV Mechelen in de top 6 staat, omdat twee topclubs op een ongelooflijke manier punten lieten liggen."

  Piet den Boer beleefde in de jaren 80 gouden tijden met KV Mechelen, met een titel en de winst in Europacup II als hoogtepunt. Na zijn carrière bleef hij in Mechelen plakken. Hij is nog altijd kind aan huis bij de club.

  "Ik vind niet dat je kunt zeggen dat dit een unieke kans voor KV Mechelen is om Play-off I te bereiken. Dan zou het verschil 4 punten moeten zijn. Nu is het verschil klein en bovendien heeft KVM nog twee zware wedstrijden."

  "KVM heeft het in eigen handen, maar zal wel veel tegenwerking krijgen. Anderlecht is aan een sterke reeks bezig, al kan Mechelen veel compenseren met zijn inzet en de fans. Als KVM zijn laatste twee matchen wint, hoort het terecht bij de top 6."

  Coosemans en "Ritske" als exponent van de Mechelse successen

  Als we Den Boer vragen naar het geheim achter de successen, gooit hij met een bloemetje naar coach Yannick Ferrera. "Hij heeft een team neergezet dat weinig tegengoals krijgt."

  "De ploeg heeft niet echt een topschutter, dus ze moeten wel uitgaan van een goeie defensie. Ze spelen zeer verdedigend, maar wel met een snelle omschakeling. Dat is de hand van de trainer."

  Den Boer pikt er ook twee spelers uit. "De keeper (Coosemans) heeft een moeilijke periode gehad, maar hij heeft zich teruggeknokt en veel vertrouwen gekregen. Nu is hij een puntenpakker."

  "En als je Ritske ziet... Die jongen heeft zoveel zelfvertrouwen gekregen. Dat is nu een van de betere spelers bij ons. Het is de verdienste van de coach dat hij de spelers op hun best kan krijgen."

  "Als KVM Play-off I haalt, zal het lastige eend in de bijt zijn"

  Piet den Boer houdt er wel rekening mee dat het nog mis kan gaan. "Maar voetbal is emotie. Teleurstelling hoort daar bij."

  "We moeten ook toegeven dat KV Mechelen ook in de top 6 staat omdat twee topclubs (Gent en Genk) op een ongelooflijke manier punten lieten liggen."

  "Als KV Mechelen Play-off I haalt, kan het misschien 3e of 4e worden. Het zal een lastige eend in de bijt zijn. De grote clubs zullen met angst naar Mechelen komen."

  Vreest Den Boer niet dat KVM al zijn kruit nu al verschiet om de top 6 te halen? "Nee, dat zal niet gebeuren. KVM is een nuchtere club, met nuchtere spelers. Die willen gaan voor 12 geweldige wedstrijden."

  Programma laatste 2 speeldagen

  KV Mechelen:

  • KV Mechelen-Anderlecht
  • AA Gent-KV Mechelen

  AA Gent:

  • Waasland-Beveren-AA Gent
  • AA Gent-KV Mechelen

  RC Genk:

  • RC Genk-Club Brugge
  • Westerlo-RC Genk