• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Voorzitter Europese Atletiekfederatie: "We willen Rusland terug"

  "Van beide kanten is er goede wil."

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Rusland is er niet bij op het EK atletiek want het land is geschorst nadat een groot dopingschandaal ontdekt werd. Aan de vooravond van het EK atletiek klonk Svein Arne Hansen, de voorzitter van de Europese atletiekfederatie, wel opvallend mild. "Ik hoop op een snelle hereniging."

  Eerder dit jaar zei de Internationale Atletiekfederatie IAAF nog dat de schorsing van Rusland waarschijnlijk niet voor november zal worden opgeheven. Maar de Europese Atletiekbond wil sneller werk maken van een comeback van de Russen.

  "We werken hard aan een oplossing van de problemen. Er is progressie. Van beide kanten is de goede wil aanwezig", zei Hansen. "Ik heb het gevoel dat de mentaliteit in Rusland aan het wijzigen is."

  "Men begrijpt dat het zo niet langer kan en dat dingen moeten veranderen. Vooral in de top ziet men dat in. Ik hoop dat dit leidt tot een hereniging. Het liefst ook zo snel mogelijk."

  Hansen zei wel dat de strijd tegen doping een prioriteit blijft in alle landen. "Wie aan wedstrijden wil deelnemen moet clean zijn. Niet alleen in onze internationale competities, maar in alle competities."