• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vechtjas Großkreutz wordt op de keien gezet en kondigt pensioen aan

  Kevin Großkreutz stopt op zijn 28e met profvoetbal.

  Kevin Großkreutz, die eerder deze week in een straatgevecht betrokken was, heeft bij VfB Stuttgart zijn C4 gekregen. Een diep ontroerde Großkreutz kondigde nadien aan "niets meer met het professionele voetbal te maken te willen hebben".

  De carrière van de voormalige Duitse belofte en ex-international Großkreutz werd de voorbije jaren afgeremd door blessures. Ook extrasportief liep het niet meer lekker: na een vechtpartij maandagnacht werd hij opgenomen in het ziekenhuis (zie: Lees ook).

  Vandaag maakte zijn club VfB Stuttgart een einde aan de samenwerking. "De gebeurtenissen van afgelopen week konden niet zonder gevolgen blijven. Spelers van ons eerste elftal hebben een functie als rolmodel, vooral voor jeugdspelers", licht sportief directeur Jan Schindelmeiser toe.

  De 28-jarige Großkreutz had nog een éénjarig contract, maar dat werd stante pede opgezegd. Op een persconferentie liet de ontslagen speler zijn tranen de vrije loop. "Ik heb een fout gemaakt en betreur dat ten zeerste. Nu wil ik niets meer met het professionele voetbal te maken hebben." Großkreutz wenste zijn team wel nog een spoedige terugkeer naar de Bundesliga toe.

  De communicatie van VfB Stuttgart: