• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Trainer na diskwalificatie van Zagré: "Ze is er ondersteboven van"

  Anne Zagré werd pas na afloop van de race gediskwalificeerd.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Anne Zagré werd pas na afloop van de race gediskwalificeerd.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Het mocht weer niet zijn voor Anne Zagré. In de reeksen van de 60 meter horden werd ze (a posteriori) gediskwalificeerd nadat ze drie duizendste van een seconde te vroeg uit de startblokken was geschoten. "We voelen ons wel wat onrecht aangedaan, maar het reglement is het reglement", geeft haar trainer Jonathan Nsenga toe.

  Nadat Anne Zagré op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro na een struikelperte de finale op haar buik moest schrijven, liep het vandaag op het EK indoor (in Belgrado) nog eerder fout. De Belgische sprintster werd in eerste instantie niet, maar een klein uurtje later wel, gediskwalificeerd.

  Haar trainer Jonathan Nsenga geeft toelichting: "Eigenlijk begrepen we het zelf niet zo goed. Bij de eerste start vertrok Anne net vroeger dan de toegelaten 100 duizendste van een seconde, maar enkel een Finse werd gediskwalificeerd. Anne kon zich zo met een mooie tijd kwalificeren."

  "Nadien begon ze al aan de voorbereiding van de volgende race: uitrusten, massage en eten. Tijdens de maaltijd kregen we te horen dat ze te vroeg vertrokken was."

  Nsenga hinkte op twee gedachten na de diskwalificatie: "Je moet dat voorval in zijn context zien: het lijkt erop dat ze altijd dezelfde atlete viseren. Soms is het haar fout, soms helemaal niet. We voelen ons wel wat onrecht aangedaan, maar het reglement is het reglement. Ook onze klacht werd verworpen."

  "Zagré is er ondersteboven van"

  Amper een halfjaar na de Olympische Spelen kan Zagré zich dus wederom niet ten volle bewijzen op een kampioenschap. Hoe voelde ze zich na de uitschakeling?

  "Dit interview spreekt voor zich. Ik sta hier en niet Anne. Dat zegt alles", zegt Nsenga. "Anne is er echt ondersteboven van. Ze heeft nog niet veel gezegd. Momenteel zit het haar ook echt niet mee. Laat ons hopen dat dat niet blijft duren."

  Bekijk de valse start van Anne Zagré:

  Video player inladen ...