• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Thiam na Europese titel: "Nu wat studeren voor de examens"

  Een glunderende Thiam tijdens de podiumceremonie.

  Voor Nafi Thiam (22) blijft er niet veel tijd over om na te genieten van haar gouden medaille op de vijfkamp. "Op het WK in Londen wil ik er deze zomer het maximum uithalen", zegt de kersverse Europese kampioene indoor.

  "Geen goed gevoel tijdens opwarming"

  Thiam was in de wolken met haar Europese titel. "Vooral omdat ik vooraf nog twijfelde of ik zou deelnemen", zegt Thiam. "Ik heb een lastige winter achter de rug. Maar ik wilde het EK daardoor niet missen."

  "Tijdens de opwarming ’s morgens voelde ik me nochtans niet zo goed. Maar de 60 meter horden waren een fantastisch begin van de dag. En in de volgende drie nummers kon ik die goede start doortrekken. Die waren zo goed als foutloos."

  "Ontgoocheld over 800 meter"

  Op het slotnummer zakte Thiam er wel wat doorheen. "Op de 800 meter zag je dat ik geen goede basis heb kunnen opbouwen de voorbije winter", zegt Thiam. "Over die laatste prestatie was ik ontgoocheld, omdat die 4 andere nummers zo magnifiek waren. Maar ik kan alleen maar blij zijn met mijn puntentotaal."

  En nu nog wat genieten van Belgrado? "Ik zal tussenin toch wat moeten proberen te studeren, want binnenkort heb ik examens. En daarna ligt mijn focus op het WK in Londen (in augustus), waar ik er het maximum wil uithalen op de zevenkamp."

  Belgisch volkslied weerklinkt voor Nafi Thiam

  Video player inladen ...