Ga naar de inhoud

meest recent

Thiam kroont zich tot Europees kampioene op de vijfkamp

 vr 3 maart 2017 19:16
Thiam schenkt België meteen een gouden medaille.
Na haar olympische titel heeft Nafi Thiam nu ook goud gewonnen op het EK indoor. Ze kwam slechts 7 punten tekort om het Belgisch record van Tia Hellebaut te evenaren op de vijfkamp.

60m horden: 1e en persoonlijk record

Nafi Thiam begon de dag met een knaller. Op de 60 meter horden zoefde ze naar een tijd van 8"23. Een verbetering van haar persoonlijk record (8"37). Thiam nestelde zich meteen op de leiderstroon en zou die plek niet meer afstaan.

Hoogspringen: 1e en persoonlijk record

Ook in het hoogspringen vloog de olympische kampioene. Ze sprong over 1m96, goed voor een tweede persoonlijk indoor-record. 1m99 was te hoog gegrepen, maar bij haar laatste twee pogingen kwam Thiam wel telkens in de buurt.

Kogelstoten: 1e

Thiam trok haar zegereeks door in het kogelstoten. Bij haar tweede poging landde haar kogel na 15m29. Geen persoonlijk record, maar ze blies wel iedereen weg en verstevigde haar koppositie. Thiam kreeg zo plots het wereldrecord op de vijfkamp in het vizier.

Verspringen: 3e

Haar tweede poging in de zandbak was de beste: Thiam liet een sprong optekenen van 6m37, exact 14 centimeter onder haar persoonlijk record. Met een ruime bonus kon de olympisch kampioene zich klaarstomen op de 800m.

800m: 14e en Europees kampioene

Op het slotnummer koos Thiam meteen voor haar eigen tempo. Ze kwam binnen na 2'24"44, in haar traditioneel slechtste nummer. Thiam heeft de Europese titel te pakken, verbetert haar persoonlijk record (met 174 punten) en komt uiteindelijk 7 punten tekort om het Belgisch vijfkamprecord van Tia Hellebaut te evenaren.

Eindstand vijfkamp
1.Nafissatou Thiam4.870 punten
2.Ivona Dadic (Oos)4.767
3. Györgyi Zsivoczky-Farkas (Hon)4.723
4.Xenia Krizsan (Hon)4.631
5.Nadine Broersen (Ned)4.582

Succeswensen van Hellebaut en Van Alphen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.