• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Roeselare: "Promoveren is geen must, maar iedereen is er wel op gebrand"

  Viert Roeselare straks ook de promotie naar 1e klasse A?

  Roeselare gaat zondag op bezoek bij Antwerp, het eerste van 2 duels waarin gestreden wordt voor een ticket voor 1A. "De Chinese overname is een succesverhaal", zegt Johan Plancke, CEO van KSV Roeselare.

  Op de trein naar 1e klasse A

  "Of we liever tegen Lierse hadden gespeeld? Als we willen promoveren, moeten we iedereen kunnen verslaan. Dus ook Antwerp", zegt Johan Plancke, CEO van KSV Roeselare.

  "Stijgen naar eerste klasse A is dit jaar nog geen "must". Voor het seizoen hadden we de top 4 als doel gesteld. Dat hebben we behaald, waardoor we de druk bij de spelersgroep nu wat kunnen weghouden."

  "Maar een ticket voor 1A gaan we ook niet zomaar laten liggen. Alle spelers zijn hongerig. Iedereen is erop gebrand om te springen op de trein die naar eerste klasse A dendert."

  Chinese zakenvrouw

  Sinds dit seizoen is Roeselare in handen van Xiu Li Hawken (foto), een Chinese zakenvrouw. "Ze is eergisteren naar hier afgereisd vanuit Londen om de spelersgroep toe te spreken", zegt Plancke.

  "Xiu Li Hawken wou op lange termijn naar eerste klasse A doorstromen met Roeselare, maar nu wil ze die kans natuurlijk ook al grijpen. Door haar financiële inbreng zijn we erin geslaagd om een goede ploeg samen te stellen. De Chinese overname is zeker een succesverhaal."

  Ook dankzij het succes van de Rode Duivels

  Bij Roeselare vertoefden er dit seizoen 2 Chinezen. "Maar het is niet de bedoeling dat het een Chinese invasie wordt op Schiervelde", zegt Plancke.

  "Xiu Li Hawken en haar broer hebben ook een team in China. En ze willen in Roeselare Chinese jeugdspelers laten opleiden. Dit seizoen hebben twee van die jongeren meegetraind met de A-ploeg. De matchen speelden ze mee met de beloften."

  "Ik begrijp dat veel Belgische clubs wat sceptisch staan tegenover een Chinese overname. Maar in China is voetbal aan een opmars bezig. En de Chinezen investeren graag in België om 2 redenen: het succes van de Rode Duivels en het feit dat niet-EU-spelers hier relatief goedkoop kunnen worden tewerkgesteld."