• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Roeselare-fan uit Antwerpen krijgt pas tickets na West-Vlaamse taaltest

  Voor de Roeselare-supporters is het dringen voor een ticket.

  Video player inladen ...
  0 / 0

  Voor de Roeselare-supporters is het dringen voor een ticket.

  Video player inladen ...
  De supporters lopen storm voor de tickets voor de promotiestrijd tussen Roeselare en Antwerp. Maar de vraag is groter dan het aanbod, dus proberen de Antwerp-fans tickets te bemachtigen in de supportersvakken van Roeselare. Dat vormde bijna een struikelblok voor Stefaan Denewet uit Essen, maar met een taaltest kon hij toch bewijzen dat hij een KSVR-fan is.

  Het eerste finaleduel tussen periodekampioenen Antwerp en Roeselare is al volledig uitverkocht, maar ook voor de wedstrijd op Schiervelde vliegen de tickets de deur uit. Antwerp-fans proberen dan maar om in de tribunes van de thuissupporters te raken.

  Ook Roeselare-fan Stefaan Denewet (55) wil het finaleduel niet missen, maar dat liep naar eigen zeggen bijna fout. Hij is dan wel afkomstig uit Hooglede, hij woont wel al dertig jaar in het Antwerpse.

  "Ik ben vanuit Essen naar Schiervelde gereden voor tickets", vertelt hij aan Sporza. "De persoon voor mij kreeg geen tickets, omdat hij uit Hoboken kwam. Hij beweerde wel in West-Vlaanderen te wonen, maar zijn accent verraadde hem."

  "Maar ook ik had een probleem toen ze op mijn identiteitskaart zagen dat ik uit Essen kwam. Ik moest dus bewijzen dat ik een Roeselare-fan was."

  "Ik had verwacht dat ik de ploegopstelling moest geven, maar ik moet eerlijk zijn dat ik niet alle namen ken. Ik stelde dan maar een taaltest voor. Ik moest de zin 'de ruit is eruit en het regent erin' in het West-Vlaams zeggen." En met de gevleugelde woorden "de rutte der ut en trint der in" kon hij toch tickets kopen."