• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gent mist Renato Neto en andere sterkhouders tegen Waasland-Beveren

  Renato Neto ligt in de Gentse ziekenboeg.

  AA Gent kan morgen geen beroep doen op Renato Neto, die een kijkoperatie aan de knie heeft ondergaan. Ook Milicevic, Asare en Simon zijn heel twijfelachtig. "Dat hoort erbij. het maakt het des te mooier mochten we Play-off I halen", zit Hein Vanhaezebrouck niet in zak en as.

  Het was de voorbije week gissen waarom middenvelder Renato Neto zowel tegen Tottenham als Moeskroen niet op het Gentse wedstrijdblad stond, maar vandaag werd opheldering gegeven. "Renato Neto heeft een kijkoperatie aan de knie ondergaan. Het is afwachten wat dat zal geven", verduidelijkte Hein Vanhaezebrouck op zijn perspraatje.

  Vanhaezebrouck zal voor de levensbelangrijke uitwedstrijd tegen Waasland-Beveren wellicht nog enkele andere pionnen moeten missen. "Danijel Milicevic heeft niet kunnen meetrainen met de groep, Nana Asare deed dat voor een deel. Brecht Dejaegere trainde dan weer wel volop mee. Moses Simon is ziek, heeft niet getraind en is vermoedelijk niet beschikbaar.

  "We missen enkele sterkhouders. Dat hoort erbij. Het maakt het des te mooier mochten we Play-off I halen. We hebben ook Tottenham uitgeschakeld zonder Neto, Asare en in de tweede helft Milicevic en Dejaegere. Het is nu aan spelers die wat minder gespeeld hebben om zich te tonen."

  Vanhaezebrouck prikkelt spelers: "Vul aan: Union St... G..."

  De Buffalo's kunnen zich tegen Waasland-Beveren en de volgende week tegen concurrent KV Mechelen geen enkele misstap meer veroorloven. Maar wat als het toch fout zou gaan en Gent tot Play-off II gedoemd is?

  “De spelers die het al meegemaakt hebben, weten wat Play-off II betekent. De nieuwkomers proberen we het duidelijk te maken. We vragen hen bijvoorbeeld: "Vul aan: Union St… G…" Zelfs Gershon heeft het daar moeilijk mee. Dan dringt het wel door en beseffen ze dat het wel iets heel anders is dan Play-offf 1”, aldus Vanhaezebrouck.