• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Eerste Belgische medaille op WK baanwielrennen voor paralympiërs

  Anneleen Monsieur en Griet Hoet blinken met hun medaille.

  Griet Hoet en pilote Anneleen Monsieur mogen al een eerste medaille in hun valies steken op het WK baanwielrennen voor paralympiërs. In de 3km achtervolging (klasse B, slechtziende) pakten ze brons.

  België heeft dezelfde delegatie naar Carson in de Verenigde Staten gestuurd als tijdens de Paralympische Spelen in Rio. Bij de vrouwen verdedigt het tandemduo Griet Hoet en haar pilote Anneleen Monsieur de WK-kansen. Bij de mannen moeten Kris Bosmans (zilver in Rio) en Diederick Schelfhout voor eremetaal zorgen.

  Met een bronzen medaille in de 3km achtervolging zijn Hoet en Monsieur uitstekend gestart. Ze rukten halverwege op naar een podiumplaats en gaven die niet meer uit handen.

  Bosmans en Schelfhout konden nog geen medailles wegkapen op de eerste dag. Ze eindigden respectievelijk vijfde en zesde in de tijdrit van 1km. Vandaag krijgen ze een nieuwe kans in de individuele achtervolging.

  Tweets: