• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Damme is definitief aanvoerder in LA: "Ik zal iedereen beschermen"

  "Ik houd enorm van deze club."

  Na het afscheid van Robbie Keane heeft LA Galaxy Jelle Van Damme officieel gebombardeerd tot nieuwe kapitein. "Dit is een eer. Ik houd enorm van deze club", zegt een gelukkige Van Damme.

  De 33-jarige Van Damme heeft zich vorig seizoen meteen tot een onmisbare schakel in de defensie van LA Galaxy ontpopt. Hij was toen al een paar keer aanvoerder, maar is het nu definitief na het afscheid van de Ierse aanvaller Robbie Keane.

  Van Damme voelt zich kiplekker in Los Angeles en de club. "Dit betekent heel veel voor mij. Het is een eer. Ik ben trots om iemand als Robbie Keane te mogen opvolgen en aanvoerder van dit team te zijn", zegt Van Damme in een filmpje op de website van LA Galaxy.

  "Als aanvoerder wil ik op en naast het veld ten dienste staan van mijn ploegmaats. Ik wil iedereen beschermen. LA Galaxy is mijn club."

  "Ik ben heel eerlijk als ik zeg dat ik enorm van deze club houd. Vanaf de eerste minuut voelde ik me welkom. Dit is familie voor mij. Ik denk dat het andersom net zo goed geldt."

  "Voor mezelf zal ik de lat nog hoger leggen: ik wil beter presteren. Ik ben een vechter en wil wedstrijden winnen. De armband zal me alleen maar meer stimuleren. Je krijgt er als speler een boost van, ook al praat ik niet graag over mezelf. Ik ben een ploegspeler."

  "Mijn grootste droom is om met deze club de Amerikaanse titel te pakken. Het is al veel te lang geleden dat Galaxy nog kampioen geworden is. Daar moet verandering in komen."

  Zaterdag opent LA tegen Dallas

  Jelle Van Damme maakte in januari 2016 de overstap van Standard naar LA, waar hij ploegmaat was van de onlangs gestopte Steven Gerrard. Onze landgenoot groeide er in zijn eerste jaar uit tot sterkhouder en werd genomineerd voor Nieuwkomer van het Jaar en Verdediger van het Jaar. Hij greep er telkens naast, maar in het Elftal van het Jaar was er wel een plekje voor hem weggelegd. Onlangs tekende hij nog een contractverlenging.

  Met LA stootte Van Damme vorig seizoen door tot de kwartfinales van de play-offs. Morgen gaat het nieuwe seizoen van start. Zaterdag begint LA Galaxy met een thuiswedstrijd tegen Dallas, de nieuwe club van Roland Lamah, ook al een Belg.

  Filmpje met Van Damme: