• home
 • video
 • pas verschenen

  US Postal eist 100 miljoen... en 1,09 dollar van Lance Armstrong

  Er hangt Lance Armstrong een schadeclaim van 100 miljoen dollar boven het hoofd. De Amerikaanse regering wil immers het geld terug dat ze in de US Postal-ploeg pompte tussen 2000 en 2004. Daar komt nu nog 1,09 dollar bij, omdat een pakketje niet voldoende gefrankeerd was.

  Tijdens zijn wielercarrière reed Armstrong voor de US Postal-ploeg, waardoor hij eigenlijk gesponsord werd door de Amerikaanse belastingbetaler. Maar de renner viel van zijn voetstuk en moest zijn zeven Tour-zeges inleveren. Daarom eist de Amerikaanse regering dat geld terug. Armstrong kijkt aan tegen een schadeclaim van 100 miljoen dollar.

  Op Instagram plaatste Armstrong nu een foto van een pakketje dat hij ontving met de post. Dat was niet voldoende gefrankeerd en dus stak de postbode er een kaartje bij, "of Armstrong 1,09 dollar wou betalen".

  "Dat moment waarop je beseft dat US Postal 100 miljoen plus 1 dollar en 9 cent van je wil", schrijft hij erbij. Zijn volgers kunnen er hartelijk om lachen, maar zelf zal Armstrong waarschijnlijk vooral groen lachen.

  De postbode stak een kaartje bij het pakket: