• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Roland Garros heeft (nog) geen wildcard klaarliggen voor Sjarapova

  Maria Sjarapova bij haar zege in Parijs in 2014.

  Maria Sjarapova maakt eind april haar rentree na een dopingschorsing, maar op een wildcard voor Roland Garros hoeft de Russin niet meteen te rekenen. "We hechten veel belang aan de integriteit van onze sport", klinkt het in Frankrijk.

  Maria Sjarapova, winnares op Roland Garros in 2012 en 2014, zit bijna aan het einde van een dopingschorsing nadat ze betrapt was op het gebruik van meldonium. Eind april maakt ze in Stuttgart haar comeback na een schorsing van 15 maanden.

  Sjarapova heeft geen WTA-ranking meer, maar kreeg wel wildcards voor de toernooien van Stuttgart, Madrid en Rome. Daarna volgt het grandslamtoernooi van Roland Garros, maar de Fransen lijken vooralsnog niet van plan om de Russin uit te nodigen.

  "Het is een ingewikkeld verhaal. De beslissing is nog niet genomen. We zouden liever hebben dat ze terugkeert wanneer ze er opnieuw helemaal staat", zegt Bernard Giudicelli, de voorzitter van de Franse tennisfederatie.

  "We hechten ook veel waarde aan de integriteit van de sport. We kunnen niet beslissen om meer geld te steken in de dopingstrijd en tegelijkertijd ook een wildcard geven aan Sjarapova."

  De Russische kan zich wel nog via het kwalificatietoernooi proberen te plaatsen voor de hoofdtabel in Parijs. Om daaraan te kunnen deelnemen moet ze voldoende punten verzamelen en zou ze in feite het toernooi van Stuttgart moeten winnen. Kwalificatiespeelsters hebben tot eind april te tijd om zich in te schrijven voor Roland Garros.