• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  In het spoor van Oliver Naesen: "Beetje onnozel, maar ik reed zelf eerst op fietspad"

  Oliver Naesen eindigde 7e in de Omloop en 8e in Kuurne.

  Vandaag komt Oliver Naesen aan bod in de reeks "In het spoor van". Onze landgenoot kleurde zowel zaterdag (Omloop) als zondag (Kuurne) het openingsweekend. Sporza volgt zijn avonturen een heel seizoen lang, op en naast de fiets.

  Filmpje kijken en zoveel mogelijk eten daags voor Omloop

  Oliver Naesen eindigde zaterdag 7e in de Omloop en onthult het succesrecept voor een top 10-plaats. "Eten, eten en eten. Daags voor de wedstrijd werken we gigantische porties brood naar binnen, pasta en rijst. Gummibeertjes? Op dat niveau zitten we nog niet", lacht Naesen.

  "Om mijn gedachten te verzetten heb ik de avond voor de Omloop naar de film Last Vegas gekeken. Samen met kamergenoot Stijn Vandenbergh. Lichte comedy op Netflix, dat is ideaal om zonder stress naar bed te gaan."

  "Ik sprong zelf eerst op het fietspad"

  Na de Omloop ergerde Edward Theuns zich eraan dat de kopgroep op het fietspad mocht rijden. "Ik zat ook in de groep van Theuns", zegt Naesen. "Ik sprong zelf eerst op het fietspad. Maar er kwam meteen iemand van de jury zeggen dat dat niet mocht."

  "Geen probleem", zei ik. Maar toen begonnen alle andere renners te roepen: "Hela, kijk voor u. De koplopers rijden wel allemaal op het fietspad.""

  "Hen diskwalificeren was niet nodig. En een boete brengt al helemaal niets op. Ze moeten op die plaatsen gewoon hekken zetten. Mij maakte het zaterdag niets uit. De beste 3 renners waren weg. Maar het was wel een beetje onnozel dat wij als enigen op de weg moesten blijven."

  Video player inladen ...

  Over het sprintduel met Stybar: "Wie het kleine niet eert"

  In Kuurne vocht Naesen tijdens de koers plots een spurtduel uit met Stybar. "Ik wist niks van die tussensprint. Maar plots hoorde ik door de luidsprekers dat het een premiesprint was. Ik moest toch maar 2 keer extra stampen en ik won een waardebon van 2.500 euro (die over de hele ploeg verdeeld wordt). Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd."

  Video player inladen ...

  Elke dag in de krant, voorlopig is dat plezant

  Naesen kreeg een pak media-aandacht in de aanloop naar het openingsweekend. "Dat was helemaal nieuw voor mij. Als je de laatste 2 weken de krant opensloeg, stond ik er elke dag in. Maar dat is een teken van erkenning, dat je goed bezig bent."

  "Ik kan me wel inbeelden dat dat voor renners zoals Greg, Sagan en Boonen ondoenbaar geworden is. Voor mij en mijn broer Lawrence is die aandacht voorlopig plezant. Lawrence debuteerde in de Vlaamse klassiekers en hij probeerde in Kuurne 2 keer mee te glippen in de vroege vlucht. Ik geef hem daarvoor een mooie 7 op 10."

  "Geen 3 kansen nodig om te winnen"

  Wat staat er de komende weken op het programma van Oliver Naesen? "Ik trek eerst naar Parijs-Nice, de "Koers naar de Zon". Hopelijk zien we daar ook effectief wat zon. Daar zetten we alles op Romain Bardet. Ik moet er mijn voorjaarsconditie aanscherpen."

  "Daarna had ik de keuze tussen Milaan-Sanremo en Waregem. Ik heb ervoor gekozen om de drie Vlaamse klassiekers te doen in die week: Waregem, Harelbeke en Wevelgem. Als ik in de finale meespeel voor de knikkers, heb ik geen 3 kansen nodig om te winnen. Met een zege in 1 van die 3 klassiekers is mijn voorseizoen zeker al geslaagd."

  Drie landgenoten die we dit seizoen met een vergrootglas volgen

  Eerder gaven we al een inkijk in het leven van neoprof Jenthe Biermans (Katjoesja) en klimmer Serge Pauwels (Dimension Data). Sporza volgt dat duo en Oliver Naesen (AG2R) het hele seizoen door.