• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  FOTO'S: Brandweer biedt renners verkoeling in Ronde van Langkawi

  Afkoeling is meer dan welkom.

  Niet alleen in het koude en natte Vlaanderen is de afgelopen dagen gekoerst. In Maleisië werkten de renners zich in het zweet. De eindzege in de Ronde van Langkawi was voor Ryan Gibbons, een neo-prof van Dimension Data. Jakub Mareczko kroonde zich met twee ritzeges tot sprintkoning.

  Mareczko is de sprintkoning in Maleisië

  Jakub Mareczko toonde de voorbije week zijn goede vorm. Hij won de 3e en de 7e rit en eindigde nog twee keer in de top tien. Die prestaties leverden de renner van Wilier Triestina de titel op van sprintkoning. Ook vorig jaar pikte de ploegmaat van Filippo Pozzato een rit mee in de Ronde van Langkawi.

  Neo-prof Gibbons maakt de hattrick van Dimension Data complet

  Neo-prof Ryan Gibbons won de 5e rit en eindigde elke dag in de top 15. Het leverde de 22-jarige Zuid-Afrikaan de eindzege op in het algemene klassement. Daarmee scoort zijn ploeg Dimension Data een hattrick, want ook in 2015 (Youcef Reguigui) en vorig jaar (Reinhardt Janse van Rensburg) won het World Tour-team de Ronde van Langkawi.

  Renners zoeken verkoeling

  Terwijl de renners bij koude temperaturen, regen en wind over de Vlaamse kasseien dokkeren, is het in Maleisië broeierig heet. Het kwik klom er tot boven de kaap van 30 graden, afkoeling was dan ook meer dan welkom.

  Nog een paar exotische plaatjes: