• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Roger Lambrecht weigert Chinees bod van 15 miljoen euro"

  Roger Lambrecht wil zijn club lokaal verankerd zien.

  Volgens Het Laatste Nieuws hebben Chinese investeerders Sporting Lokeren proberen over te nemen. Voorzitter Roger Lambrecht is daar om diverse redenen niet op ingegaan.

  Het Laatste Nieuws heeft een onderzoek gedaan naar de pogingen vanuit China om Belgische voetbalclubs over te nemen, of er op zijn minst een samenwerking mee op poten te zetten. Uit dat onderzoek blijkt dat 8 van onze 16 eersteklassers op een of andere manier contact gehad hebben met Chinese investeerders of voetbalclubs.

  Het gaat niet altijd over overnamegesprekken, maar ook om samenwerking. Bijvoorbeeld op het niveau van sponsoring en jeugdopleiding.

  Naar verluidt kijkt China met grote ogen naar ons land, omdat België met zijn amper 11 miljoen inwoners één van de toonaangevende voetballanden is.

  Ook in Lokeren zijn Chinezen op de deur komen kloppen, bevestigt de 85-jarige voorzitter Roger Lambrecht in de krant. Het Laatste Nieuws had weet van een bod van 12 miljoen euro.

  "Ach, er was zelfs sprake van een bod van 15 miljoen euro", zegt Lambrecht. "Ik heb een zestal verschillende mensen over de vloer gekregen met aanbiedingen vanuit China. De interesse in Lokeren was zeer concreet."

  "We zijn echter nooit tot in de eindfase van de onderhandelingen geraakt", zegt Lambrecht, die 20 miljoen euro voor de club zou willen en vooral "de lokale verankering verzekerd wil zien". 

  Ook STVV wijst Chinese interesse af

  Ook in Sint-Truiden hebben ze al aanbiedingen gekregen. "Er hebben zich hier al verschillende kandidaat-overnemers gemeld, ook vanuit China", zegt voorzitster Marieke Höfte in HLN. "Maar een overname is momenteel niet aan de orde. Als je me vraagt of wij überhaupt ooit met Chinezen in zee zouden gaan, zeg ik neen. Maar zeg nooit "nooit"."