• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  4e testdag in Barcelona: Vandoorne rijdt beste McLaren-chrono

  Vandoorne testte zijn banden op een nat circuit.

  Stoffel Vandoorne heeft op de laatste testdag op het F1-circuit van Barcelona de beste teamchrono verwezenlijkt. Onze landgenoot werkte in zijn McLaren MCL32 67 rondjes af op het natgemaakte circuit en liet uiteindelijk de zevende chrono (op tien rijders) optekenen.

  Vannacht werd de omloop in Barcelona al een eerste keer onder water gezet, vanochtend volgde een tweede kunstmatige douche vlak voor de start van de eerste testsessie.

  Bandenleverancier Pirelli wil op die manier nagaan hoe zijn banden reageren op extreem nat en vochtig weer. Het circuit droogde op naarmate de eerste sessie eindigde, maar werd in de namiddag opnieuw natgemaakt voor de start van de tweede testsessie.

  Stoffel Vandoorne werkte in de eerste sessie 35 rondjes af, met 1'23"918 als beste tijd. Daarmee zette hij de derde tijd neer, de Fin Kimi Räikkönen was in zijn Ferrari de snelste met 1'22"305. Onze landgenoot reed zijn beste rondje wel met de ultrazachte bandensoort. De meeste andere rijders bleven rondjes malen met hun regenbanden.

  In de namiddagsessie kwam Vandoorne de baan op voor nog eens 32 rondjes. Zijn beste chrono: 1'22"576. Kimi Räikkönen was opnieuw de snelste in een tijd van 1'20"872. Vandoorne werd uiteindelijk zevende, maar reed wel de snelste McLaren-chrono van de vier testdagen.

  De snelste tijd van de vierdaagse staat op naam van de Fin Valtteri Bottas (Mercedes): 1'19"705. De tweede en laatste testsessie staat van 7 tot en met 10 maart op het programma, opnieuw in Barcelona. De eerste GP van het seizoen vindt op 26 maart plaats in het Melbourne (Australië).

  Vandoorne is tevreden over zijn tweede testdag:

  Enkele foto's van Vandoorne in Barcelona:

  Het circuit werd onder water gezet voor de vierde testdag: