• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Strijd voor "beste wielerploeg ter wereld" verhuist naar Vaalserberg

  Strijdt Greg Van Avermaet met BMC voor de titel?

  Wat is nu de beste wielerformatie ter wereld? Om dat uit te dokteren lanceert Velon, een initiatief van enkele WorldTour-ploegen, een gloednieuwe driedaagse wedstrijd. De Hammer series testen de ploegen op drie fronten: sprinten, klimmen en ploegenachtervolging.

  Eerst was er sprake van dat de Cauberg het decor zou vormen voor de ploegenstrijd, maar Valkenburg trok zich terug. De wielerwedstrijd verhuist begin juni dan maar naar de Vaalserberg, het hoogste punt van Nederland.

  De wedstrijd bestaat uit drie onderdelen. In de klimkoers moet het peloton zeven keer de Vaalserberg bedwingen. Er is ook een sprintkoers met tien rondes van tien kilometer en een ploegenachtervolging van drie rondes van 14,9 kilometer.

  De WorldTour-teams mogen een ploeg van zeven renners afvaardigen. Dagelijks worden er vijf deelnemers per ploeg geselecteerd voor de wedstrijd. Na het derde onderdeel wordt een eindklassement opgemaakt.

  "Deze nieuwe wedstrijd is aantrekkelijk en toegankelijk en zit boordevol actie", zegt organisator Stephan Herth. "Het maakt van wielrennen een aantrekkelijk product voor media, sponsors en fans."

  De wedstrijd zal rechtstreeks te volgen zijn, waarbij ook onboard-gegevens en -beelden meteen met de kijkers zullen worden gedeeld.

  Deze teams strijden alvast mee voor de prijs:

  Aqua Blue Sport, Bahrain–Merida Pro Cycling Team, BMC Racing Team, Cannondale – Drapac Professional Cycling Team, Quick-Step FloorsLotto Soudal, ORICA – Scott, Sport Vlaanderen – Baloise Pro Cycling Team, Team Lotto NL Jumbo, Team Movistar, Team NIPPO Vini Fantini, Team Sky, Team Sunweb, Trek – Segafredo, UAE Team Emirates

  Bekijk hier het promotiefilmpje voor "The Hammer Series":