• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Serneels: "Speelsters moeten me het zo moeilijk mogelijk maken als bondscoach"

  Na de winterstage in Tubeke breekt voor de Red Flames opnieuw een belangrijke periode aan.

  Zwitserland is vanmiddag de eerste sparringpartner van de Red Flames op de Cyprus Cup. Bondscoach Ives Serneels hoopt dat zijn selectie individuele stappen heeft gezet. "Dan kunnen we weer de volgende stap zetten richting het EK", zegt hij.

  In volle voorbereiding op het EK in Nederland komt de Cyprus Cup als ideale graadmeter om te kijken hoe ver de Belgische voetbalvrouwen al staan. "Het is mooi dat we uitgenodigd zijn om tegen de top van de wereld te spelen", zegt bondscoach Serneels. "Twee jaar geleden zaten we nog in groep C tegen landen die lager gerangschikt stonden."

  "Tijdens zo'n langere periode samen leer je elkaar toch net iets beter kennen. Ik wil vooral weten wat ik individueel van mijn speelster kan verwachten. Ik hoop dat ze met de optimale begeleiding hun kwaliteiten toch tien tot vijftien procent kunnen verbeteren."

  "Als ik tijdens de Cyprus Cup zie dat ze individueel zijn verbeterd, kunnen we de volgende stap zetten richting het EK. Met Zwitserland, Italië en Noord-Korea spelen we toch tegen drie teams uit de top 15 van de wereld, maar ik heb er vertrouwen in dat we ons mannetje kunnen staan."

  "Ik verwacht vooral wedstrijden waar we goede analyses van kunnen maken. We zitten nog in de opbouwfase van het EK. Ik wil dat de speelsters tonen dat ze hun plaats in de selectie waard zijn en me het als coach zo moeilijk mogelijk maken."

  De selectie van Ives Serneels: