• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Poetin geeft toe dat Russisch antidopingsysteem heeft gefaald

  Vladimir Poetin wil een nieuw antidopinglaboratorium bouwen.

  De Russische president Vladimir Poetin blijft ontkennen dat er een door de staat gestuurd dopingsysteem heeft bestaan, maar hij gaf wel toe dat het antidopingsysteem tekort is geschoten. Hij wil nu een "onafhankelijk" dopingsysteem creëren.

  "We moeten toegeven dat sommige Russische sporters daadwerkelijk zijn betrapt, terwijl het gebruik van doping onacceptabel is", opende Poetin zijn toespraak in Siberië. "Het antidopingsysteem dat bestond, werkt niet. Dat is onze fout en moeten we durven toegeven."

  "Maar ik zou nog eens willen onderlijnen dat een door de staat gecontroleerd dopingsysteem nooit heeft bestaan, en ik hoop dat dat er nooit komt."

  De Russische president legt zo nog steeds de resultaten van het McLaren-rapport naast zich neer. Daarin staat dat meer dan duizend Russische atleten geholpen werden door de staat om doping te nemen.

  Volgens Poetin wordt nu gewerkt aan een nieuw antidopingsysteem. "Dit systeem zal niet langer onder de bevoegdheid van het ministerie van Sport vallen, maar onafhankelijk werken zoals dat gebeurt in vele landen in de wereld." Er zal ook een nieuw antidopinglaboratorium worden gebouwd in Moskou.