• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Laptop met info over mysterieus pakje Wiggins werd gestolen op vakantie

  Het gaat om een pakje van 6 jaar geleden.

  De parlementscommissie die zich buigt over doping in het Britse wielrennen zit met zijn handen in het haar. Alle informatie over het pakketje van Wiggins is verdwenen in Griekenland.

  "Slijmoplosser die niet op de dopinglijst staat"

  Juni 2011: Tijdens de Dauphiné ontvangt Bradley Wiggins een verdacht pakje. Sky-baas Dave Brailsford zei in december dat het pakketje fluimucil bevatte, een slijmoplosser die niet op de dopinglijst staat. Dat had Sky-dokter Richard Freeman hem verteld.

  Nu blijkt dat Freemans laptop met de gegevens over het pakketje gestolen zou zijn. Drie jaar geleden, tijdens een vakantie in Griekenland.

  "Van een professioneel team als Sky zou je verwachten dat het over de gegevens beschikt om elke insinuatie over dopinggebruik te weerleggen", zegt Nicole Sapstead, hoofd van het Britse Antidopingagentschap, voor de parlementscommissie.

  "Freeman werd geacht om de gegevens van zijn laptop naar een gemeenschappelijke database over te brengen, maar deed dat om de één of andere reden niet."

  "Dat Freeman zowel voor Sky als de Britse wielerfederatie werkte, maakte het alleen maar complexer. British Cycling heeft een aanzienlijke voorraad medische producten, maar het is compleet onduidelijk naar wie die precies gaan en gegaan zijn."